Holokausti mälestuspäeva talvekooli õpilaste külaskäik

Viimati uuendatud:  25.01.2022

Eesti Juudi muuseumi külastasid holokausti mälestuspäevale pühendatud talvekooli õpilased. 20 õpilast üle Eesti osales 21.-23.jaanuaril 2022 Eesti Mälu instituudi ja EV haridus- ja teadusministeeriumi poolt korraldatud talvekoolis. Eesti Juudi Muuseum oli talvekooli koostööpartner. Õpilastele räägiti holokausti ajaloost, holokaustis Eestis, tutvustati juudi kultuuri ja tavad ning korraldati ekskursiooni Tallinna sünagoogi, Eesti Juudi muuseumi ja Klooga koonduslaagri memoriaalile. Kahepäevase talvekooli viisid läbi ajaloolane David Vseviov, esimese ja ainukese eestikeelse juudi kokaraamatu autor Salmen Šois ja tema isa, kellassepp Salman Šois, ning ajakirjanik Juku-Kalle Raid.

Meid toetab

© Eesti Juudi Muuseum
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram