Eesti ja Israel - 30 aastat sõprust

Viimati uuendatud:  11.05.2022

Eesti Juudi Kogukonna keskuse fuajees on avatud Eesti Juudi muuseumi näitus "Eesti ja Iisrael - 30 aastat sõprust". Näitus on pühendatud Eesti ja Iisraeli vaheliste diplomaatiliste suhete seadmise 30. aastapäevale. Näitusel saab näha dokumente, pilte ja trükiseid, mis kajastavad suhete arenguid diplomaatilisel tasemel, riigi- ja töövisiite alates Iisraeli välisministeeriumi noodist Eesti Vabariigi tunnustamise kohta kuni Eesti välisministri Eva-Maria Liimetsa viimase visiidini Iisraeli k.a. mais. Eksponaatide hulgas on kahe Iisraeli suursaadikute volikirjade koopiad. Tõmmised Eesti ja Iisraeli ajakirjandusest annavad ülevaate sellest, kuidas kajastasid kahe riigi ajalehed esimesi Eesti riigijuhtide visiite Iisraeli. Välja on pandud fotoalbum president Toomas Hendrik Ilvese riigivisiidist Iisraeli.

Näitus on avatud kuni 23.maini.

Näitusel on kasutatud Eesti Vabariigi välisministeeriumi arhiivi, Vabariigi Presidendi Kantselei arhiivi, Eesti rahvusarhiivi, Eesti Rahvusraamatukogu digiteeritud ajakirjanduse arhiivi, Iisraeli Rahvusraamatukogu arhiivi ja erakogude säilikud.

Meid toetab

© Eesti Juudi Muuseum
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram