Eesti Juudi Muuseum saab 13-aastaseks

Viimati uuendatud:  14.12.2021

17.detsembril möödub 13 aastat Eesti Juudi Muuseumi avamisest.

Juudi traditsiooni järgi kui noormees saab 13-aastaseks, siis teda peetakse täiskasvanuks ja toimub bar-mitsva tähistamine. Nüüd on ka Eesti Juudi Muuseum jõudnud täiskasvanu vanuseni. Muuseum avati pidulikult 17.12.2008. Muuseumi loomisele pani aluse Eesti juutide ajaloo talletaja Mark Rõbak, keda toetasid Eesti Juudi Kogukond, Ameerika heategevusorganisatsioon Joint ja paljud teised.

Eesti Juudi Muuseum oli ja on ainuke muuseum Eestis, mille ekspositsioon ja kogud käsitlevad Eesti juutide ajalugu. Enne pandeemia algust käis muuseumis palju turiste nii Eestist kui ka välismaalt. Praegu hakkab külastajate arv tasapisi kasvama. Näiteks tänavu käis Eesti Juudi Muuseumis külastajad 21-st riigist. Peale kohalike tundsid Eesti juutide ajaloo vastu huvi  turistid paljudest Euroopa riikidest ja USAst, Jaapanist ning Argentiinast. Muuseum läheb oma „bar-mitsva“ vastu uuendatud veebilehega, uute plaanidega näitustest ja populaarsust kogunud muuseumi tundidega. Eriti hästi edeneb koostöö Eesti Juudi Kogukonna, Eesti Juudiusu Koguduse ja Tallinna Juudi Kooliga.

Meil on palju plaane. Loodame, et toetaja abiga õnnestub neid ellu viia.

Meid toetab

© Eesti Juudi Muuseum
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram