Euroopa juudi kultuuri päeva kontsert "Taassünd - Відродження"

Viimati uuendatud:  02.09.2022

Juba sel pühapäeval, 4.septembril kell 15:00 algab Eesti Juudi Kogukonna keskuse hoovis Euroopa juudi kultuuri päeva juudi ja ukraina laulude kontsert "Taassünd - Відродження".
Taassünnist räägime me enne Roš ha-Šana’t, uue 5783. aasta algust juudi kalendri järgi, mis toimub 25.septembri päikese loojangul. Juudi tavade järgi on see aeg, millal on võimalus taaskäivitada oma elu, loobuda möödunud aastal kuhjunud halbadest ja ebameeldivatest asjadest ja mõtetest ning alustada uut aastat puhta lehena. Kuid seda mõte taassünnist tuleb võtta ka laiemas aspektis. Pärast holokausti ja nõukogu režiimi tagakiusamist taastati Eestis juudi kogukondlik elu. Me usume, et ka Ukrainal, millega juudi rahval ammused sidemed ja ühine ajalugu, õnnestud taastada ennast pärast võitu sõjas.
Info kontserdist (kava ja esinejad) 

https://www.facebook.com/events/475495857442539

Meid toetab

© Eesti Juudi Muuseum
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram