Annetuste korje Eesti Juudi Muuseumi asutaja Mark Rõbaki mälestusstendi jaoks.

Viimati uuendatud:  11.07.2023

Eesti Juudi Muuseumi kogule pani aluse Eesti juutluse ajaloo talletaja Mark Rõbak. Eesti Juudi Kogukonna toel sai teoks tema unistus Eesti juutluse muuseumist. 2008. aastal avati kogukonna keskuse hoones Eesti Juudi Muuseumi. Pärast Mark Rõbaki lahkumist on muuseumi sissepääsu kõrvale paigaldatud mälestustahvel muuseumi asutaja mälestuseks.

Sel aastal möödub 15 aastat Eesti Juudi Muuseumi avamisest. Soovime selleks ajaks avada stendi, mis on pühendatud Mark Rõbakile. Stend kujutab ennast lukustatavat ja valgustatud klaasvitriini, kuhu paneme M. Rõbakiga seotud isiklikke asju, dokumente ja fotosid. Stend paigaldatakse Eesti Juudi Muuseumi mälestusgaleriisse ja saab osaks muuseumi püsiekspositsioonist. Nõuetekohase klaasvitriini valmistamine maksab peaaegu 900 eurot.

Igal aastal Mark Rõbaki sünni- ja surmapäeval kirjutavad meile tema sõbrad, tuttavad ja austajad sellest, et muuseum võiks rohkem panustada tema mälestuse jäädvustamisse. Selleks, et jõuda sõnadest tegudeni, kulutame välja annetuste korje. Loodame, et kõik, kellele on oluline mälestus Mark Rõbakist, võtavad sellest korjest osa. Juhised leiate muuseumi veebilehelt https://museum.jewish.ee/kulastamine/annetused/ Lisage seletust „M.Rõbaki mälestuseks“ või andke muuseumile teada oma annetusest e-postil museum@jewish.ee või telefonil +372 56262251.

Juhime tähelepanu sellele, et kui teil on kohustus esitada tuludeklaratsioon Eesti Maksu- ja Tolliametile, siis tuleb lisada oma Eesti isikukoodi. Maksja nimi peab vastama isikukoodiga isiku nimele EV väljastatud isikuttõendaval dokumendil. Sel juhul saate pärast tuludeklaratsiooni esitamist tulumaksusoodustust.

Täname toetuse eest!

Meid toetab

© Eesti Juudi Muuseum
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram